Aktiemarkedet – hvordan kommer man i gang?

Aktiemarkedet er generelt en meget besværlig størrelse. Hvad inkluderer aktiemarkedet, og hvordan kommer man overhovedet i gang med at forhandle – for ikke at sige tjene penge på handlerne?

Aktiemarkedet som begreb kan kort defineres som en samlingsplads, hvor der forekommer handel med værdipapirer. Et værdipapir indikerer inden for aktieverdenen at man ejer en andel af en virksomhed. Herfra handler det så om at tjene penge på de værdipapirer man har. Stiger værdien af aktien i det firma man har investeret i, vil ens værdipapirer tilsvarende blive mere værd. Herefter er det muligt at sælge det til en højere pris, end hvad man før gav for aktien.

At operere på aktiemarkedet, og forhåbentlig tjene en fornuftig sum penge, handler derfor om at kunne genkende markedsmønstre, ”forudse” kursændringer og vurdere effekten af nyheder og ændringer i virksomheden man investerer i. Det er langt sværere end gjort. Hvis det var meget simpelt at blive millionær på aktiemarkedet, ville der formentlig være langt flere mennesker som var det. Er du derfor sikker på at dette er noget du vil kaste dig ud i – med risikoen for at tjene såvel som miste penge – gælder det om at være et skridt foran resten af landets investorer. Dette bliver du ved at læse bøger fra anerkendte investorer, og anvende relevante nyhedsmedier såsom http://borsen.dk/ og tage ved lære af andres, såvel som dine egne fejl. En bog som kan anbefales er Lars Tvedes ”Børshandlens Psykologi”. Her lærer man grundlæggende om mange af de markedskræfter, som er med til at bestemme hvorfor aktierne bevæger sig som de gør, og hvordan investorer reagerer ift. bestemte nyheder dagsordener.

Du kan typisk handle med aktier i din personlige bank. Et alternativ er at anvende en af de mange platforme på internettet, som lader dig handle og sælge med værdipapirer. Her er det bare vigtigt at være opmærksom på, at man anvender en troværdig platform. Det er vigtigt ikke at glemme, at der medfølger en stor risiko ved at handle med aktier. Det er derfor fornuftigt at de penge man investerer, er nogle som man også kan tåle at tabe.

About

Categories: MSc