Bør man købe det nye Apple Watch

De fleste som følger lidt med i IT-verdenen, har formentlig hørt om et af Apples nye lanceringer – Apple Watch. Man kan kalde det et smartur, idet det har mange af de samme funktioner som en smartphone, dog presset ned i et ur. Smarturet er ikke det første af sin slags, men Apple formår (Som de gjorde med deres iPhone) at skabe en masse opmærksom og debat om dette nye medium for ure. Man kan roligt sige at der er markante forskelle på Apple Watch, og de traditionelle ure vi kender. Går man op i ure, vil man måske mene at Apple Watch er en anelse i overkanten. Hvad skal man dog bruge en ekstra computer på hånden til, når man allerede har en smartmobil i lommen, og bærbar computer i tasken. Ikke desto mindre har Apple Watch solgt fornuftigt, og allerede fået en fast plads på markedet.

Apple Watch kommer i adskillige stilforme, med forskellige farver og remme. Overordnet er der tre forskellige modeller, som man kan købe hos Apple. Fælles for dem alle er at de har de samme funktioner. Apple Watch (standard) er standardversionen for Apple Watch. Her kan man vælge imellem en række remme, som fås både i læder og metal. Apple Watch Sport kommer med en gummirem, som er handy hvis man dyrker sport med uret på. Det sidste, og dyreste, er Apple Watch Edition. Dette er lavet i 18 karats guld, og har en række forskellige eksklusive remme at vælge imellem.

Apple Watch har mange af de samme funktioner som iPhone. Man kan tjekke beskeder, snakke med Siri, benytte en række trænings-apps, besvare opkald og selvfølgelig se klokken. Om uret er pengene værd må man selv vurdere. Mange har svært ved at se hvad man skal bruge et smartur til, når man allerede har mobilen lige ved hånden. Den forholdsvis korte batteritid skræmmer også mange væk. 18 timer er ret kort, sammenlignet med de fleste ure, der typisk holder i mange år. På den anden side er der også mange der synes at ideen om et smart ur lyder fedt. Det ses bl.a. på det høje salg Apple allerede har haft. Man må derfor gøre op med en selv, om det egentlig er pengene værd.

About

Categories: MSc